Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt, kun je het beste al een paar maanden van tevoren beginnen met oriënteren. Bij overstappen kun je namelijk vaak een scherpere rente krijgen tegen ook nog eens betere voorwaarden. Wij werken met meer dan veertig geldverstrekkers samen. Dat zijn minstens 39 goede redenen om met ons de verschillende opties te onderzoeken. Als je een goed aanbod van de huidige geldverstrekker hebt gekregen, dan zullen wij het zeker niet nalaten om dat te zeggen. Je bent van harte welkom!
Hoe meer je leent ten opzichte van de waarde van je woning, des te hoger de rente. Andersom is ook het geval, al past niet elke geldverstrekker de rente automatisch aan zodra de schuld lager is. Kies je voor een partij die dat wel doet, dan kun je over de gehele looptijd van de lening flink besparen. Sommige partijen verwachten dat je zelf in de gaten houdt hoe de verhouding tussen de woningwaarde en lening verloopt. Wij kunnen voor je monitoren wanneer het zinvol is om een aanpassing door te voeren.
De actuele waarde van je woning speelt een rol aan het einde van de rentevaste periode. De kans is groot dat je huidige geldverstrekker je een voorstel doet op basis van de oorspronkelijke waarde van je woning. Omdat de prijzen de laatste jaren fors zijn gestegen, geldt voor je hypotheek dat je mogelijk in een gunstiger risicoklasse terecht komt. Ook hierdoor kun je dus fors besparen.
LET OP: voor hypotheken met NHG (Nationale Hypotheekgarantie) geldt meestal al de laagste risicoklasse.
Heb je een geheel of gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek? Dan rekenen veel geldverstrekkers daarvoor een forse opslag. Het maken van een goede vergelijking van aanbieders loont dan zeker de moeite.
Het oversluiten van de hypotheek behoort voor een groot deel tot onze dagelijkse praktijk. Wil je weten of het voor jou gunstig is om te doen? Wij helpen je graag.
Benieuwd naar een grove schatting van je hypotheekopties? Of wil je weten wat kopen je nu echt oplevert ten opzichte van huren? Onze handige rekentools geven je snel een eerste indruk. Ook met verzekeringen helpen we je graag. En volg vooral ons laatste nieuws rond wonen en andere geldzaken.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt een aantal daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Wil je meer weten? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.
Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’.
Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op.
Niets zo fijn als weten dat je financiën goed geregeld zijn. Als onafhankelijk financieel adviseur zorgen wij ervoor dat jij geen omkijken naar je financiële producten hebt. We adviseren je persoonlijk en op maat bij financiële vraagstukken zoals je aansprakelijkheidsverzekering en andere schadeverzekeringen. Ook meer complexe zaken zoals je hypotheek of financiële planning zijn bij ons in goede handen.
Of je nu je eerste huis koopt, trouwt, gaat samenwonen, kinderen krijgt, je kinderen gaan studeren of je gaat stoppen met werken: samen zorgen we ervoor dat je op deze en andere gebeurtenissen goed bent voorbereid. Zodat jij je leven zorgeloos kan leven - voor de rest zorgen wij.
Tel: 020 209 09 74
Mail: contact@mauritshypotheken.nl
Ma t/m Vr
09:00 - 17:30
's avonds in overleg met adviseur
Kifid | 300.018616 |
AFM | 12049405 |
KVK | 87751119 |