Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Honderdduizenden mensen in Nederland zijn arbeidsongeschikt. Bijzonder vervelend als jou dat ook overkomt. Niet alleen vervelend omdat je dan waarschijnlijk minder kunt dan wanneer je helemaal gezond bent, maar vooral omdat het in de meeste gevallen tevens een verlies van inkomen betekent.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) zorgt voor een (gedeeltelijke) compensatie van het verlies van inkomen op het moment dat je niet meer (volledig) kunt werken. Die compensatie kan een groot bedrag in één keer zijn, of bijvoorbeeld een maandelijkse uitkering totdat je een vooraf afgesproken leeftijd hebt bereikt. Iedereen kan een aov afsluiten. Vooral zelfstandig ondernemers sluiten zo'n verzekering, omdat er voor die groep vanuit de overheid geen sociale zekerheid bestaat bij arbeidsongeschiktheid.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) verzekert je tegen het verlies van inkomen door een ongeval of door ziekte. Een aov kan het verschil in inkomen (gedeeltelijk) compenseren. Een aov kan ook uitkeren bij zelfstandig ondernemers die inkomen verliezen omdat ze zwanger zijn.
Houd er rekening mee dat een aov vaak een eigen risicotermijn heeft. Dat houdt in dat je in de meeste gevallen niet direct een uitkering ontvangt zodra je arbeidsongeschikt raakt. Hoe langer de eigen risicotermijn, hoe groter de korting op de premie.
De hoogte van de premie voor een aov hangt van een aantal dingen af. Hoe groot is het deel van je inkomen dat je wilt verzekeren? Wat is de eigen risicotermijn? Ook je leeftijd, beroep en huidige gezondheidstoestand worden in de premieberekening meegenomen.
Of het voor jou een aanrader is een aov af te sluiten hangt echt af van je persoonlijke situatie. Ben je de enige in het gezin met inkomen of heeft je partner ook werk waarmee een eventuele terugval in inkomen goed op te vangen is? Misschien heb je wel een behoorlijk bedrag op je spaarrekening waarmee je het ook een flinke tijd uit kan houden. Zo zijn er veel verschillende zaken die we in de overweging van een aov meenemen. De aov is best een dure verzekering. Ons advies is dan ook om alles helder op een rijtje te zetten zodat je een zorgvuldig besluit kan nemen. Uiteraard helpen we je graag bij die voorbereiding en dat besluit.
Benieuwd naar een grove schatting van je hypotheekopties? Of wil je weten wat kopen je nu echt oplevert ten opzichte van huren? Onze handige rekentools geven je snel een eerste indruk. Ook met verzekeringen helpen we je graag. En volg vooral ons laatste nieuws rond wonen en andere geldzaken.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt een aantal daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Wil je meer weten? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.
Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’.
Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op.
Niets zo fijn als weten dat je financiën goed geregeld zijn. Als onafhankelijk financieel adviseur zorgen wij ervoor dat jij geen omkijken naar je financiële producten hebt. We adviseren je persoonlijk en op maat bij financiële vraagstukken zoals je aansprakelijkheidsverzekering en andere schadeverzekeringen. Ook meer complexe zaken zoals je hypotheek of financiële planning zijn bij ons in goede handen.
Of je nu je eerste huis koopt, trouwt, gaat samenwonen, kinderen krijgt, je kinderen gaan studeren of je gaat stoppen met werken: samen zorgen we ervoor dat je op deze en andere gebeurtenissen goed bent voorbereid. Zodat jij je leven zorgeloos kan leven - voor de rest zorgen wij.
Tel: 020 209 09 74
Mail: contact@mauritshypotheken.nl
Ma t/m Vr
09:00 - 17:30
's avonds in overleg met adviseur
Kifid | 300.018616 |
AFM | 12049405 |
KVK | 87751119 |